Rusija jedina ima koristi od od curenja američkih obaveštajnih podataka

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 11:03

"Rusija jedina ima koristi od od curenja američkih obaveštajnih podataka"

Kiril Budanov smatra da Rusija može najviše da dobije od "curenja" poverljivih informacija.

Reč je o dokumentima američke vlade koji su objavljeni poslednjih dana u medijima i na društvenim mrežama.

Načelnik Glavne uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine je, u prvom intervjuu otkako su poverljivi dokumenti Ministarstva odbrane SAD procureli na internet, za ABC rekao da informacioni rat te vrste nije ništa novo, ali je istakao da Rusija jedina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima korist od toga.

Budanov je potvrdio da je razgovarao sa svojim američkim kolegama ubrzo nakon "curenja" informacija.

"Imamo komunikaciju sa relevantnim službama u SAD", rekao je Budanov.

On je kategoričan u stavu da "ne postoji rizik" da "curenje" poverljivih informacija naštetiti odnosima Ukrajine i Sjedinjenih Država i smatra da to neće imati veliki uticaj na stanje na frontu.

"Ako postoji problem, on će biti rešen. Ako nema problema, još bolje. To neće moći da utiče na stvarne rezultate ofanzivne operacije", rekao je Budanov.

Pripadnik Vazduhoplovstva Nacionalne garde Masačusetsa Džek Tešera (Jack Teixeira) pojaviće se danas pred sudom u Bostonu, nakon hapšenja zbog sumnji da je povezan sa curenjem poverljivih američkih vojnih obaveštajnih podataka o ratu u Ukrajini.

Tešeru (21) je u četvrtak uhapsio FBI u njegovoj porodičnoj kući u Dajtonu, u ruralnom delu savezne države Masačusets.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Rusija jedina ima koristi od od curenja američkih obaveštajnih podataka"

Izvor: Blic, 14.Apr.2023

Načelnik Glavne uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov smatra da Rusija može najviše da dobije od "curenja" poverljivih informacija američke vlade, koji su objavljeni poslednjih dana u medijima i na društvenim mrežama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.