Rusija jača vojsku - odgovor na NATO pretnju

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2016, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija jača vojsku - odgovor na NATO pretnju

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je u sredu da je Rusija ojačala svoje jugozapadno krilo u trenutku kada NATO jača vojno prisustvo u blizini njenih granica, a situacija u Ukrajini ostaje nestabilna, prenose agencije.

On je na sastanku Ministarstva odbrane koji je prenosila državna televizija, rekao da je Moskva rasporedila dodatne sisteme >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protivvazdušne odbrane na jugozapadu zemlje kao i "samodovoljni" kontingent vojnika na Krimu, preneo je Rojters.

- Od 2013. godine formirali smo četiri divizije, devet brigada i 22 puka - rekao je Šojgu, napominjući da su dve brigade naoružane raketnim sistemima "Iskander", čime je ojačana sposobnost uništavanja potencijalnog neprijatelja.

Prema njegovim rečima, terorističke grupe su aktivne i u severnom Zakavkazju.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN spremio JEZIV ODGOVOR za NATO

Izvor: Mondo, 27.Jul.2016

Moskva oprema novu vojnu silu kao protivtežu masivnom NATO gomilanju snaga duž evropske granice Rusije, najavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu...Foto: youtube/printscreen..Nove snage operisaće na zapadnim i južnim granicama Rusije u Evropi, javlja ruski državni medij "Russia Today"...Šojgu...

Nastavak na Mondo...

Šojgu: Rusija će pokrenuti veliku humanitarnu akciju u Alepu

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 10:32

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da će vlade njegove zemlje i Sirije danas započeti "humanitarnu operaciju velikog obima" u Alepu da bi se pomoglo građanima koji su "postali taoci terorista"...Šojgu je rekao da će ruska i sirijska vojska uspostaviti tri koridora za civile da bi napustili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.