Rusija isporučila Siriji S-300, sledi i ugovor sa Indijom o S-400

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija isporučila Siriji S-300, sledi i ugovor sa Indijom o S-400

Rusija je Siriji predala 49 jedinica tehnike u okviru isporuke sistema S-300 u cilju povećanja bezbednosti ruskih vojnika u Siriji Rusija je Siriji predala 49 jedinica tehnike u okviru isporuke sistema S-300 u cilju povećanja bezbednosti ruskih vojnika u Siriji, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina sa članovima Saveta bezbednosti. „U skladu sa odlukom predsednika počeli smo da sprovodimo niz mera usmerenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na jačanje sistema protivvazdušne odbrane Sirije, koji za cilj, između ostalog, imaju zaštitu naših vojnika. Završili smo isporuku sistema S-300. Ovo uključuje 49 jedinica tehnike: lokatore za osvetljenje, naravno, osnovne sisteme detekcije, kontrolne mašine i četiri lansera“, rekao je Šojgu na operativnom sastanku.PROČITAJTE JOŠ: Sirija oborila trećinu izraelskih raketa On je naglasio da je isporuka završena juče, a u Siriju je isporučen čitav sistem.Agencija Tass je prenela i da će tokom predstojeće posete Indiji ruskog predsednika Vladimira Putina, biti potpisan ugovor vredan više od pet milijardi dolara o isporuci ruskog S-400 raketnog sistema toj zemlji.PROČITAJTE JOŠ: MOSKVA POMAŽE ASADU: Sirija će dobiti S-300 Putin će u Indiji boraviti u petak, 5. oktobra, navela je ruska agencija.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija isporučila Siriji sistem S-300

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2018

Rusija je Siriji predala 49 jedinica tehnike u okviru isporuke sistema S-300 u cilju povećanja sigurnosti ruskih vojnika u Siriji, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sastanku predsjednika Vladimira Putina sa članovima Vijeća sigurnosti. "U skladu sa odlukom predsjednika, počeli...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.