Rusija i Srbija zaključile ugovor o nabavci jedne baterije PVO sistema  „Pancir S1“

Izvor: Vostok.rs, 20.Jan.2020, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Srbija zaključile ugovor o nabavci jedne baterije PVO sistema „Pancir S1“

Rusija i Srbija su zaključile ugovor o nabavci jedne baterije PVO sistema "Pancir S1", a primena je već započela, izjavio je za RIA Novosti izvor iz oblasti vojno-tehničke saradnje. Jedna baterija uključuje šest sistema „Pancir S1“. "Ugovor je zaključen prošle godine na jednu bateriju. Počela je njegova primena, koja će biti završena 2020. godine", rekao je sagovornik agencije.
Rusija remontuje i modernizuje šest beloruskih aviona MiG-29 za Srbijuhttps://t.co/KjN3imCBL8
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 20, 2020 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je krajem oktobra na vežbi "Slovenski štit" govorio o nabavci, ali tada se radilo samo o jednom kompleksu "Pancir S". Pored toga, Vučić je naglasio želju Srbije da stavi u službu PVO sistem dugog dometa S-400. Srbija je najveći uvoznik ruskog naoružanja i vojne opreme u Evropi. Ranije je kupila od Rusije sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, a takođe je na poklon dobila šest aviona MiG-29 i deset oklopnih transportera BRDM-2MS.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija remontuje i modernizuje šest beloruskih aviona MiG-29 za Srbiju

Izvor: Vostok.rs, 20.Jan.2020

Rusija pomaže Belorusiji u remontu i modernizaciji šest aviona MiG-29 do nivoa MiG-29M2 radi slanja u Srbiju, izjavio je izvor za RIA Novosti iz oblasti vojno-tehničke saradnje. . Rusija i Srbija zaključile ugovor o nabavci jedne baterije PVO sistema „Pancir S1“https://t.co/v68cLpD8bX. —...

Nastavak na Vostok.rs...

Srbija kupila ruske sisteme „Pancir“: U punoj gotovosti do kraja godine

Izvor: Večernje novosti, 20.Jan.2020

Rusija i Srbija zaključile su ugovor o nabavci jedne baterije sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1“, realizacija je već započela Rusija i Srbija zaključile su ugovor o nabavci jedne baterije sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1“, realizacija je već...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.