Rusija i Kina pozvale sve zemlje na otpor svrgavanju legalne vlasti u drugim državama

Izvor: BKTV News, 25.Mar.2013, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Kina pozvale sve zemlje na otpor svrgavanju legalne vlasti u drugim državama

Odnosi između Rusije i Kine dostigli su izuzetno visok nivo i postali primer stabilne koegzistencije velikih sila, koje imaju najvažniju ulogu u stabilizaciji savremenog svetskog poretka i koje doprinose jačanju mira i bezbednosti u regionu i u svetu u celini. Dalji razvoj rusko-kineskih odnosa odgovara osnovnim interesima obeju zemalja i njihovih naroda.

Dosledno se pridržavajući principa i duha Sporazuma o dobrosusedstvu, prijateljstvu i saradnji između Ruske Federacije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i Narodne Republike Kine od 16. jula 2001. godine, Strane nameravaju da na nov nivo podignu odnose sveobuhvatnog ravnopravnog partnerstva i poverenja, strateške saradnje, uzajamne podrške, zajedničkog prosperiteta i prijateljstva, koji se prenose sa generacije na generaciju i to smatraju za prioritet svoje spoljne politike.
Zalažući se za pravo partnera na samostalan izbor puta razvoja i društveno političkog uređenja, Strane će odlučno podržavati jedna drugu u pitanjima koja se tiču njihovih osnovnih interesa, uključujući suverenitet, teritorijalnu celovitost i bezbednost.
Strane će održavati kontinuitet bliskih poverljivih veza na najvišem nivou, nastojaće da poboljšaju efikasnost redovnih godišnjih poseta šefova država, vlada, predstavnika parlamenata, konsultacija o strateškoj bezbednosti i uzajamnoj saradnji između spoljnopolitičkih resora, delatnosti Rusko-Kineskog komiteta za prijateljstvo, mir i razvoj, kao i drugih mehanizama rusko-kineske razmene na državnom i društvenom nivou.
Strateški zadatak koji se nalazi pred Rusijom i Kinom jeste konverzija postignutog nivoa političkih odnosa u rezultate praktične saradnje u ekonomskoj, humanitarnoj i drugim oblastima. U tom cilju Strane su ratifikovale Plan aktivnosti na realizacijii odredaba Sporazuma o dobrosusedstvu, prijateljstvu i saradnji između Ruske Federacije i Narodne Republike Kine.
Izvor: Vostok
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.