Rusija i Belorusija treba da pojačaju saradnju kao odgovor na sankcije Zapada — premijer Mišustin

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2023, 21:42

Rusija i Belorusija treba da pojačaju saradnju kao odgovor na sankcije Zapada — premijer Mišustin

 
Rusija i Belorusija su ujedinjene u svom protivljenju kolektivnom ratu sankcija Zapada, a reakcija bi trebalo da bude jačanje integracionih aktivnosti, izjavio je u utorak ruski premijer Mihail Mišustin.
„Rusija i Belorusija zajedno rade na borbi protiv sankcija protiv nas, kao i protiv nelegitimnih trgovinskih i ekonomskih ograničenja i intenzivnog informacionog pritiska sa kolektivnog Zapada. Kao odgovor na takve izazove, integracioni procesi Saveza treba da se ubrzaju“, izjavio je on.  Prema rečima Mišustina, ubrzanje saradnje stvoriće više mogućnosti za građane zemalja, „posebno za mlade”. „Treba da napravimo jedinstven socio-ekonomski, kulturni i humanitarni prostor bez barijera, to su uputstva koja su nam dali naši predsednici“, naveo je premijer. „Prioritet je jačanje naučnih i obrazovnih veza. Od ključne je važnosti da se studiranje na ruskim koledžima i univerzitetima učini privlačnijim beloruskim kandidatima i obrnuto“, dodao je Mišustin. Mišustin je napomenuo da su narodi dve zemlje zainteresovani za pokretanje novih inicijativa, „što potvrđuje uspešno održavanje Kongresa mladih naučnika Rusije i Belorusije“, koji je održan u martu.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.