Rusija gradi silikonsku dolinu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2010, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija gradi "silikonsku dolinu"

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev najavio je da će nacionalni naučno-tehnički centar za razradu i komercijalizaciju novih tehnologija biti izgrađen u Skolkovu, u Moskovskoj oblasti.

Skolkovo je izabrano jer "tu postoji dobra osnova da to bude urađeno brzo", objasnio je Medvedev, ističući da će taj ultramoderan naučno-tehnički centar za razradu i komercijalizaciju savremenih tehnologija biti praktično novi grad.

Medvedev je u novembru 2009. predložio osnivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << modernog naučnog centra po ugledu na "Silikonsku dolinu" u SAD, objavljeno je na sajtu Finmarket.ru.

U njemu će se, dodao je on, razvijati pet visokotehnoloških pravaca: u oblasti energetike, informacionih tehnologija, telekomunikacija, biomedicinskih tehnologija i nuklearnih tehnologija, ne isključujući mogućnost i drugih pravaca razvoja.

Očekuje se da njegova izgradnja počne već u drugoj polovini 2011, a očekuje se da će projektom rukovoditi generalni direktor ruske nanotehnološke korporacije "Rosnano" Anatolij Čubajs.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.