Rusija dozvolila konzularni pristup pritvorenom Amerikancu

Izvor: RTS, 02.Jan.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija dozvolila konzularni pristup pritvorenom Amerikancu

Pritvorenom američkom državljaninu Polu Velanu, koji je osumnjičen za špijunažu, Rusija je dozvolila konzularni pristup, javlja agencija RIA Novosti pozivajući se na portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Ruska Federalna služna bezbednosti pokrenula je krivičnu istragu protiv Pola Velana, nakon što je uhapšen u petak, navodi Rojters.

Ranije danas, američki državni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Majk Pompeo izjavio je da se SAD nadaju da će uskoro imati pristup Amerikancu koji je u Rusiji pritvoren na osnovu optužbi za špijunažu i tražiće njegov hitan povratak ukoliko utvrde da je neosnovano uhapšen.
SAD su, prema njegovim rečima, "Rusima jasno stavile do znanja da očekuju više informacija o optužbama kako bi shvatile za šta je američki državljanin optužen", preneo je AP.
Reč je o Pol Velanu, koji je u petak uhapšen u Moskvi, a o čijem je hapšenju ruska Federalna služba bezbednosti izdala saopštenje tri dana kasnije, navodeći da je Velan uhapšen "tokom špijunske operacije", ali ne iznoseći detalje, pojašnjava američka agencija.
"Ako njegovo stavljanje u pritvor nije primereno, tražićemo da hitno bude vraćen", poručio je Pompeo.
Velan je, inače, bivši marinac iz Mičigena, a njegov brat kaže da je on otputovao u Moskvu kako bi tamo prisustvovao venčanju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki "špijun" u rukama Rusa " šta se dešava?

Izvor: B92, 02.Jan.2019

Ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsmen sreo se s Polom Velanom, Amerikancem uhapšenim u Moskvi optuženim za špijuniranje, saopštio je portparol Stejt departmenta..."Ambasador Hantsmen je izrazio svoju podršku Velanu i ponudio pomoć ambasade", naveo je portparol u saopštenju, prenosi Rojters...Velanova...

Nastavak na B92...

RUSIJA DOZVOLILA POSETU AMERIKANCU OPTUŽENOM DA JE ŠPIJUN: Polu Velanu odobren konzularni pristup!

Izvor: Kurir, 02.Jan.2019

Rusija je dozvolila konzularni pristup pritvorenom američkom državljaninu Polu Velanu, koji je osumnjičen za špijunažu, potvrdilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Kurir...

Rusija dozvolila diplomatama SAD pristup Amerikancu optuženom za špijunažu

Izvor: VOA, 02.Jan.2019

Rusija je dozvolila američkim diplomatama pristup Polu Vilanu, penzionisanom marincu koji je krajem decembra uhapšen u Moskvi pod optužbom za špijunažu. Državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da očekuje objašnjenje zbog čega je Amerikanac uhapšen, dok Vilanova porodica tvrdi da je nedužan. Rođaci...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.