Rusija demantuje izveštaje da su njene odbrambene linije bile probijene u nekim oblastima

Izvor: Vostok.rs, 12.Maj.2023, 13:03

Rusija demantuje izveštaje da su njene odbrambene linije bile probijene u nekim oblastima

Rusko Ministarstvo odbrane je u četvrtak demantovalo izveštaje da je njegova odbrana probijena na nekim mestima linije borbe.
„Izjave koje kruže na nekim Telegram kanalima i navodni propusti odbrane u različitim delovima linije angažovanja nisu tačne“, saopštilo je ministarstvo. Rečeno je da je situacija u zoni specijalne vojne operacije generalno pod kontrolom. Jurišne jedinice su u četvrtak od 22 časa nastavile oslobađanje zapadnih delova Artjomovska uz podršku avijacije i artiljerije. Ruske snage u oblasti Donjecka odbile su osam ukrajinskih napada na njihove položaje i zaustavile tri izviđačke misije neprijatelja. Jedinice borbene grupe Jug ulažu intenzivne napore da zatvore Avdejevku i preuzmu kontrolu nad Marjinkom. Ministarstvo odbrane je takođe saopštilo da se sada vodi bitka za odbijanje ukrajinskog napada na Maloljinovku u DNR. „Raspoređeni su armijski i jurišni avioni, kao i artiljerija. Neprijatelj trpi značajne gubitke u ljudstvu i opremi“, navodi se u saopštenju ministarstva. U saopštenju se navodi da nije bilo aktivnih vojnih operacija u oblasti Kupjanska, ali su tri neprijateljske diverzantske grupe tamo zaustavljene tokom dana. Dva neprijateljska napada su odbranjena u oblasti Krasnog Limana, dok u oblastima Zaporožja i Hersona nema aktivnih vojnih operacija.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusko Ministarstvo odbrane: "Ukrajinske snage pokušale da sprovedu OFANZIVU U PRAVCU SOLEDARA"

Izvor: Blic, 12.Maj.2023

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su ukrajinske snage u četvrtak u pravcu Soledara pokušale da sprovedu ofanzivna dejstva duž čitave kontakt-linije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.