Rusija čini sve da obezbedi oslobađanje talaca u Gazi — Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 29.Okt.2023, 23:49

Rusija čini sve da obezbedi oslobađanje talaca u Gazi — Zaharova

 
Rusija ne štedi napore za oslobađanje talaca koje drži Hamas, izjavila je u nedelju portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Dajemo sve od sebe na svim stazama. Prvo, ovo je politički rad u međunarodnim formatima, u Ujedinjenim nacijama, da lobiramo za ono najvažnije – da se prekine vatra, zaustavi nasilje, da se postigne ono što se generalno zove deeskalacija“, izjavila je ona u intervjuu za Voskresni večer na televizijskom kanalu Rusija-1. Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IOS) Danijel Hagari izjavio je ranije da je potvrdio podatke 229 ljudi koji su oteti i zadržani u Pojasu Gaze.   Tenzije su se rasplamsale na Bliskom istoku nakon što su militanti Hamasa iz Pojasa Gaze napali izraelsku teritoriju. Hamas svoj napad smatra odgovorom na korake izraelskih vlasti protiv džamije Al Aksa u Jerusalimu. Izrael je proglasio potpunu blokadu pojasa Gaze i započeo bombardovanje enklave i nekih oblasti u Libanu i Siriji. O sukobima se izveštava i na Zapadnoj obali.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.