Izvor: RuskaRec.ru, 21.Mar.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će poslednji dug SSSR-a isplatiti Bosni i Hercegovini

Rusija je sa Bosnom i Hercegovinom potpisala sporazum o isplati poslednjeg duga bivšeg SSSR-a, saopštio je novinarima zamenik ministra finansija Sergej Stročak. Rusija do leta vraća „sovjetski dug" Bosni i Hercegovini Prema njegovim rečima, Bosna i Hercegovina je jedina zemlja među kreditorima bivšeg SSSR-a, prema kojoj dug nije ugašen. Sa ostalim bivšim republikama Jugoslavije  Rusija je potpuno poravnala račune u periodu 2011- 2016. godine, prenosi TASS.  Stročak je objasnio da sporazum previđa da dug bude preračunat u dolare po kursu iz memoranduma od 17. septembra 2003. godine. Tako da Rusija treba da plati 125,2 miliona dolara u roku od 45 dana. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Rusija i državna zajednica BiH dogovorile otplatu duga

Izvor: Vostok.rs, 21.Mar.2017

Rusija je potpisala sporazum sa državnom zajednicom BiH o isplati poslednjeg dela duga iz vremena SSSR-a. Prema dokumentu, Rusija će isplatiti 125,1 miliona dolara, saopštio je novinarima zamenik ministra finansija Rusije Sergej Storčak.. . „Danas je održano potpisivanje međuvladinog sporazuma...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.