Rusija će poslati traktor na smrtonosni asteroid Apophis

Izvor: Vostok.rs, 03.Sep.2012, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će poslati "traktor" na smrtonosni asteroid Apophis

03.09.2012. -

 Tačno vreme moguće Apokalipse je poznato u sekundu. Petak, 13. april 2029. godine, 4.36 ujutru po GMT. Sadržavši u sebi energiju od 65.000 atomskih bombi, asteroid Apophis, sa masom od 50 tona i prečnikom od 320 metara, preći će orbitu Meseca i uputiće se ka Zemlji brzinom 45.000 km / č.

Ruski naučnici traže varijante za spasenje planete od Apokalipse. Potencijalnog neprijatelja je potrebno upoznati - za to se planira slanje tzv. "traktora gravitacije" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na Apophis. On će proučavati ponašanje kosmičkog tela, njegov sastav i pokušaće odbaciti orbitu asteroida, da bi se izbegla i najmanja šansa za sudar. Misija je planirana za 2020. godinu.

Izvor: Golos Rossii, foto: NASA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.