Rusija će platiti ako se bude ponašala agresivno

Izvor: B92, 11.Apr.2021, 20:07

"Rusija će platiti ako se bude ponašala agresivno"

Državni sekretar SAD Entoni Blinken navodi da predsednik amerike insistira na tome da će Rusija morati da "plati" ako se bude ponašala agresivno i nepromišljeno

"Predsednik Bajden je vrlo jasan u vezi s tim. Ako se Rusija bude ponašala bezobzirno ili agresivno, platiće, biće posledica", rekao je Blinken, prenio je TASS.

On je rekao da je Vašington zabrinut zbog situacije na rusko-ukrajinskoj granici, pa su SAD trenutno u bliskom kontaktu sa svojim saveznicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i partnerima u Evropi.

"Moram da vam kažem da sam stvarno zabrinut zbog ruskih akcija na granici sa Ukrajinom. Na toj granici ima više ruskih vojnika nego bilo kada od 2014. godine", istakao je Blinken.

On je dodao da su SAD zbog toga u vrlo bliskom kontaktu i uskoj koordinaciji sa svojim saveznicima i partnerima u Evropi.

"Svi mi delimo tu zabrinutost", naglasio je Blinken.

Podsetimo, SAD optužuju Rusiju da skriva istinsku nameru svog nagomilavanja vojske duž granice sa Ukrajinom, nakon konsultacija sa saveznicima o jačanju tenzija u regionu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas mogućnost rata s Ukrajinom, koju danima brine gomilanje ruskih snaga.

Peskov je naglasio da "takođe niko ne prihvata mogućnost građanskog rata u Ukrajini".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.