Rusija će odgovoriti na gomilanje snaga NATO blizu njenih granica

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će odgovoriti na gomilanje snaga NATO blizu njenih granica

Izaslanik Rusije pri NATO Aleksander Gruško izjavio je danas da će Moskva odgovoriti na gomilanje snaga Alijanse blizu ruskih granica. U obraćanju na televiziji Gruško je rekao da raspoređivanje snaga NATO u istočnoj Evropi "ne može ostati bez vojno-tehničkog odgovora".

Gruško je naglasio da Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << neće dozvoliti da njeni bezbednosni interesi budu ugroženi, ali nije želeo da kaže kakve će konkretno poteze povući Moskva. ; Od kako je ukrajinska kriza ozbiljno narušila odnose Rusije i Zapada, SAD i njeni zapadni saveznici stacionirali su dodatno naoružanje u članicama NATO u centralnoj i istočnoj Evropi.

Pentagon planira da učetvorostruči izdatke za jedinice i obuku u Evropi kao deo napora da se utiče na politiku Rusije.

Moskva već dugo kritikuje aktivnosti NATO blizu ruskih granica kao pretnju njenoj bezbednosti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Rusija će odgovoriti na raspoređivanje snaga NATO-a"

Izvor: RTS, 09.Feb.2016

. Ruski ambasador pri NATO-u Aleksandar Gruško istakao je da će Rusija na odgovarajući način odgovoriti na sve intenzivniju vojnu aktivnost Severnoatlantske alijanse na ruskim granicama.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.