Rusija će na Arktiku uvesti 20 pograničnih prelaza

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija će na Arktiku uvesti 20 pograničnih prelaza

16.04.2012. -

Rusija namerava da uspostavi 20 pograničnih prelaza radi kontrole severne granice i severnog morskog puta, izjavio je šef Granične službe Rusije, Vladimir Pronićev.

Sada, prema njegovim rečima, severni strateški pravac je ''vazdušno otvoren''. Dakle, od srednjeg dela Severnog morskog puta, 2,5 km uopšte nije pod kontrolom radarskih sistema.

Na kontrolnim prelazima, prema rečima Pronićeva, dežuraće po 15- 20 graničara: oni će nadgledati situaciju na Arktiku i ukazati pomoć žrtvama Arktičke vode i leda.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Severna Koreja će primeniti kapitalistička iskustva

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2012

16.04.2012. -..Novi lider Severne Koreje Kim-Džong Un, naredio je da se otvori diskusija u zemlji o mogućim ekonomskim reformama, nemajući nikakvih bojazni o raspravljanju kapitalističke metode upravljanja...Prema rečima Kim-Džong Una, glavni problem ekonomije u zemlji je, da se upravljanje ovom...

Nastavak na Vostok.rs...

NATO i Rusija postigli vidan napredak u saradnji

Izvor: Vostok.rs, 17.Apr.2012, 00:16

16.04.2012. -..NATO i Rusija ostvarili su vidan napredak u brojnim oblastima saradnje, rekao je portparol saveza Oana Lungesku...''Imamo puno oblasti, u kojima delimo zajedničke interese, u oblasti bezbednosti. Ovo uključuje i tranzit ne vojnog tereta za snage NATO-a u Avganistanu, već je počeo projekat...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.