Rusija:Zabrana propagande homoseksualizma zakonita

Izvor: Studio B, 03.Okt.2012, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija:Zabrana propagande homoseksualizma zakonita

Vrhovni sud Rusije proglasio je danas zakonitom zabranu propagande homoseksualizma i pedofilije među maloletnicima.

Na zakon su uložili žalbu borci za prava seksualih manjina, nakon što su im odbili žalbu u sudu Sankt Peterburga, gde je Zakon o zabrani propagande homoseksualizma i donet.

Kršenje tog zakona koji je donet u Sankt Peterburgu novembra 2011, a stupio na snagu u aprilu ove godine, povlači za sobom kaznu od 5.000 rubalja (125 evra) za fizičko lice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << do 500.000 rubalja (12.500 evra) za pravno lice.

LGBT aktivisti smatraju da je zakon homofoban, a jedan od njih - Nikolaj Aleksejev kažnjen je po tom osnovu u maju, nakon čega se obratio Evropskom sudu za ljudska prava. Osim Sankt Peterburga, takav zakon je na snazi i u nekoliko drugih oblasti Rusije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.