Izvor: B92, 27.Jan.2010, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Smenjeno hiljadu direktora

Moskva -- Više od hiljadu direktora ruskih preduzeća smenjeno je prošle godine na inicijativu državnog tužilaštva zbog neisplaćenih zarada radnicima.

U saopštenju Vrhovnog tužilaštva Rusije se navodi da je prošle godine 32.000 rukovodilaca administrativno kažnjeno zbog nepoštovanja zakona o isplati zarada.

"Direktori preduzeća, koji su više puta dozvolili nepoštovanje zakonskih rokova za isplatu zarada, ne mogu više da budu na rukovodećim mestima i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zabranjeno im je upravljanje pravnim subjektima u periodu od godinu do tri godine", preciziralo je rusko Vrhovno tužilaštvo, naglašavajući da je poštovanje prava građana na blagovremenu isplatu zarađenih plata pod posebnom kontrolom tužilaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktori smenjivani zbog neisplaćenih zarada

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2010

Više od hiljadu direktora ruskih preduzeća smenjeni su prošle godine na inicijativu državnog tužilaštva zbog neisplaćenih zarada radnicima, saopštilo je Vrhovno tužilaštvo Rusije...Isto tako, prošle godine je 32.000 rukovodilaca administrativno kažnjeno zbog nepoštovanja zakona o isplati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.