Rusija: Sankcije naterale Iran da prekrši sporazum

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Sankcije naterale Iran da prekrši sporazum

Američke sankcije su naterale Iran da probije ograničenje svojih zaliha uranijuma, rekao je danas zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

Iran je danas saopštio da je probio ograničenje zaliha slabo obogaćenog uranijuma postavljeno nuklearnim sporazumom s velikim silama iz 2015, što je prvo značajno odstupanje Teherana od preuzetih obaveza godinu dana pošto su se SAD jednostrano povukle iz sporazuma.

Rjabkov je rekao da je Iran unapred upozorio da će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << učiniti takav korak i pozvao sve strane da "izbegnu eskalaciju" jer je iranski potez "za žaljenje, ali ga ne treba previše dramatizovati".

Prema njegovim rečima, najnovije dešavanje je "prirodna posledica" američke kampanje maksimalnog pritiska.

Ruski diplomata je dodao da je Iran suočen s "nezabeleženim i nezamislivim" američkim sankcijama, uključujući embargo na trgovinu naftom, što je pokušaj da se ta zemlja "zadavi".

Nešto ranije je i Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila da je Iran povećao svoje zalihe uranijuma preko dozvoljenog nivoa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rusija: Sankcije naterale Iran da prekrši sporazum

Izvor: Danas, 01.Jul.2019

Američke sankcije su naterale Iran da probije ograničenje svojih zaliha uranijuma, rekao je danas zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov. Članak Rusija: Sankcije naterale Iran da prekrši sporazum se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.