Izvor: B92, 27.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Razbijena mreža pedofila

Moskva -- Moskovska policije otkrila grupu pedofila i uhapsili šest osoba koje su protekle dve godine seksualno zlostavljali decu.

Njihove žrtve su bili štićenici domova za nezbrinutu decu i onu iz siromašnih porodica. Pozivajući se na izvore iz moskovske policije, ruska novinska agencija agencija Interfaks je javila da je mreža otkrivena u aprilu ove godine, kada su na jednom od internet-sajtova pronađene fotografije dvojice odraslih muškaraca sa dečakom od oko 10 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz jednog od moskovskih domova.

Ta dva Moskovljanina, sa nadimcima na internetu "Sedrik" i "Kotik", uhapšena su a tokom istrage je ustanovljeno da pripadaju organizovanoj mreži pedofila, koji su se na internetu predstavljali kao "boj-loveri".

Oni su se upoznavali sa vaspitanicima dečjih domova, fotografisali scene seksualnog zlostavljanja dečaka i postavljali fotografije na internet.

Na osnovu fotografija identfikovano je još nekoliko aktivnih učesnika grupe i za njiima je, pošto su izbegli hapšenje, izdata poternica, naveo je Interfaks.

Uhapšen je član mreže sa nadimkom "Master boj", preko kojeg je policija došla do još trojice pedofila sa nadimcima "Gud boj", "Bumka" i "Stiv", koji su, takođe, u zatvoru.

"Master boj" je uhapšen nakon što su se policiji obratili roditelji jednog od dečaka, koji su ga prepoznali na jednoj od fotografija, kao čoveka koji im je ponudio veću svotu novca radi rešavanja problema.

Prilikom predaje novca, policija je uhapsila pedofila.

Moskovska policija nastavlja potragu za ostalim učesnicima grupe, koja je od 2005. do aprila 2007. seksualno zlostavljala desetak dečaka na teritoriji Moskve i Moskovske oblasti, naveo je Interfaks.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.