Rusija: Potraga za napadačem

Izvor: B92, 22.Apr.2013, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Potraga za napadačem

Belgorod -- U Belgorodu već satima traje potraga za muškarcem koji je osumnjičen da je oko 14 sati pucajući iz vatrenog oružja ubio šest osoba ispred jedne radnje u gradu.

Policija je objavila poternicu za 32-godišnjim Sergejom Pomazunom koga sumnjiči da je pucao na ljude u prodavnici lovačke opreme, a potom i na prolaznike i tom prilikom ubio šest osoba, među kojima su i dve učenice od 14 i 16 godina.

Osumnjičeni je nakon pucnjave pobegao kolima koja su kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pronađena napuštena u susednom bloku.

Policija je upozorila građane da je osumnjičeni opasan i verovatno naoružan lovačkim karabinom vepar-308, poluatomatskom puškom i signalnim pištoljem.

Kretanje u gradu je ograničeno dok policija traga za počiniocem šestostrukog ubistva. Policija Belgorodske oblasti pozvala je građane da ne izlaze na ulicu bez preke potrebe.

U međuvremenu, stručnjaci izučavaju video zapise sa mesta pucnjave i iz okoline. Prema podacima policije, Pomazun je već četiri puta osuđivan, uglavnom za krađe, a iz zatvora je izašao 2012.godine.

Gradonačelnik Belgoroda proglasio je 23. i 24. april danima žalosti, navodi se u saopštenju pres službe belgorodske administracije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Potraga za višestrukim ubicom

Izvor: Studio B, 22.Apr.2013

U Belgorodu već sedam sati traje potraga za muškarcem koji je osumnjičen da je oko 14 sati pucajući iz vatrenog oružja ubio šest osoba ispred jedne radnje u gradu. ..Policija je objavila poternicu za 32-godišnjim Sergejom Pomazunom koga sumnjiči da je pucao na ljude u prodavnici lovačke opreme,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.