Rusija: Nismo pretili Britaniji avionima

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Nismo pretili Britaniji avionima

Rusija je odbacila tvrdnje da su njeni avioni izazvali poremećaj civilnog avionskog saobraćaja u Britaniji ove nedelje, rekavši da njeni potezi nisu bili ni "preteći" ni "remetilački".

Britanski Forin ofis saopštio je da su ruski avioni, koji su došli blizu britanskog vazdušnog prostora, odakle su ih ispratile britanske letelice, bili deo "rastućeg modela operacija van zone odgovornosti".

Ruski ambasador u Britaniji Aleksandar Jakovenko rekao je da "zabrinutosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nisu razumljive", insistirajući da su patrole bile rutinske i u skladu sa međunarodnim pravnim normama.

Lovci "tajfun" podignuti su iz baza Lusimaut i Koningsbi kako bi ispratili ruske avione, a britansko ratno vazduhoplovstvo (RAF) saopštilo je da je misija trajala 12 sati.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.