Izvor: B92, 26.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Napad nepoznatim gasom

Sankt Peterburg -- U pokušaju terorističkog napada hemijskim oružjem u Sankt Peterburgu, oko 80 ljudi imalo je trovanje gasom nepoznatog porekla.

Agencija AFP javila je, pozivajući se na izjavu portparola regionalne službe Hitne pomoći, da je jutros pomoć zatražilo 78 osoba, koje su bile izložene opasnom gasu u prodavnicama u Sankt Peterburgu. Portparol Federalne službe bezbednosti za lenjingradsku oblast izjavio je da je reč o eksplozivnim napravama ručne proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa ampulama u kojima se nalazi gas nepoznatog porekla.

Naprave su pronađene u četiri prodavnice kompleksa 'Maksidom'. Među povređenima najviše je zaposlenih u prodavnicama 'Maksidoma', specijalizovanim za opremu stanova. U dve prodavnice 'Maksidoma' eksplozivne naprave su aktivirane, dok su u dve druge otkrivene i uklonjene. 66 osoba je smešteno u bolnicu, ali niko nije ozbiljno povređen.

Na licu mesta su jedinice federalne službe bezbednosti i stručnjaci za hemijske otrove. Kupci se evakuišu iz radnji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.