Rusija: Laž je da smo napali Alepo, neko drugi je odgovoran

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2016, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Laž je da smo napali Alepo, neko drugi je odgovoran

Rusija je negirala da su njeni avioni odgovorni za vazdušne udare u kojima je uništena bolnica u sirijskom gradu Alepu.

Istaknuto je da ruski avioni proteklih dana nisu izvodili napade u tom području.

Rusko ministarstvo odbrane je sugerisalo da je neka druga zemlja odgovorna, prenosi Rojters.

- Prema našim informacijama, uveče 27. aprila, prvi put nakon duge pauze, nad Alepom je leteo avion koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je pripadao jednoj od zemalja iz takozvane anti IS koalicije zemalja - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

U Alepu je tokom poslednjih 24 sata poginulo najmanje 38 civila, dok je više desetina povređeno, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu.

U napadu sirijskog režima na bolnicu i obližnju stambenu zgradu u Alepu je tokom noći poginulo najmanje 20 civila, a volonteri civilne odbrane tvrde da je među poginulima jedan stomatolog i pet članova jedne porodice, uključujući i dvoje dece.

Situacija u Alepu je katastrofalna nakon napada koji su tokom noći izvršeni na bolnicu u tom gradu, a prekinuta je i ruta kojom se humanitarna pomoć dostavljala milionima Sirijaca, saopštile su ranije danas Ujedinjene nacije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.