Rusija: Blinkenov bezobrazluk - kada su Amerikanci u vašoj kući teško je ostati živ, ne biti opljačkan ili silovan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2022, 10:55

Rusija: Blinkenov bezobrazluk - kada su Amerikanci u vašoj kući teško je ostati živ, ne biti opljačkan ili silovan

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da je američki državni sekretar Entoni Blinken o događajima u Kazahstanu govorio u, kako je navedeno, "svom tipično bezobraznom maniru".

Rusko ministarstvo je u saopštenju na Telegramu, reagujući na izjavu Blinkena da "lekcije iz prošle istorije pokazuju da kada su Rusi u vašoj kući, teško je naterati ih da odu", istaklo da je Blinken zlonamernom opaskom prokomentarisao "apsolutno legitiman odgovor ODKB na poziv kazahstanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rukovodstva da pruži pomoć u osiguravanju bezbednosti Kazahstana".

"Ako Entoni Blinken toliko voli časove istorije, onda neka ima u vidu sledeće: kada su Amerikanci u vašoj kući, može biti teško ostati živ, ne biti opljačkan ili silovan", navodi Ministarstvo, prenosi RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo ocenjuje da je to vidljivo u svih 300 godina američke državnosti, dodajući da o tome mnogo govore slučajevi, kako je navedeno, "severnoameričkih Indijanaca, Korejaca, Vijetnamaca, Iračana, Panamaca, Jugoslovena, Libijaca, Sirijaca i mnogih drugih nesrećnika", koji nisu imali sreće da u njihovu kuću dođu "ti nezvani gosti", misleći pri tom na ruske snage.

Ruska agencija RIA Novosti prenosi da je Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo na izjavu Blinkena o situaciji u Kazahstanu, i dolasku snaga ODKB u tu zemlju, navodeći da je Blinken rekao da "kada su Rusi u tovojoj kući, teško ih je naterati da odu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Moskva: Kada u vašu kuću uđu Amerikanci, retko ko u njoj ostane živ, a da nije pre toga i opljačkan i silovan

Izvor: Vostok.rs, 08.Jan.2022

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije osudilo je izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o angažovanosti Moskve u smirivanju situacije u Kazahstanu, saopštivši Vašingtonu da su SAD te koje bi trebalo da znaju mnogo bolje o tome kada dođu nepozvani i kada izostane dobrodošlica. Upitan...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.