Rusi upozorili: Amerikanci se spremaju. Biće pandemija

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 10:58

Rusi upozorili: Amerikanci se spremaju. Biće pandemija

SAD se spremaju za novu pandemiju, izjavio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov.

Kako je naveo, Sjedinjene Američke Države počele su pripreme za novu pandemiju tražeći mutacije virusa,.

Načelnik je istakao da se ovo može zaključiti na osnovu toga što su Sjedinjene Države osnovale Upravu za pripremu za pandemije i politiku reagovanja, na čijem čelu je specijalni pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika i viši direktor za globalnu bezbednost zdravlja i biozaštitu u Savetu za nacionalnu bezbednost general-major Ratne mornarice u penziji Pol Fridrihs.

"Među prioritetnim pravcima ove uprave je rad na stvaranju vakcina i preparata za kupiranje virusa i njihovih genetski modifikovanih varijanti, kao i implementacija naprednih tehnologija u bioproizvodnji. Time su SAD, kao i 2019. godine, otpočele pripremu za novu pandemiju tražeći mutacije virusa “, objasnio je Kirilov.

On je dodao da je stvaranje pomenute Uprave sledeći korak u uspostavljanju globalne kontrole nad biološkom situacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.