Rusi napravili vakcinu protiv raka i već je koriste

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2013, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi napravili vakcinu protiv raka i već je koriste

Naučnici sa Instituta za kliničku imunologiju, koja je deo sibirskog ogranka Ruske akademije medicinskih nauka u Novosibirsku, razvili su vakcinu protiv raka koja pacijentima produžava život, izjavio je Itar-Tasu direktor instituta profesor Vladimir Kozlov.

Vakcina je uspešno prošla klinička istraživanja, a trenutno se daje pacijentima u trećoj i četvrtoj fazi bolesti navodno im produžujući život za više od dva puta od očekivanog.
„Izvlačimo dendritičke >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ćelije iz ljudskog tela i punimo ih antiagensima. Dendritičke ćelije ih zatim procesiraju i potom ih ubrizgavamo u pacijenta. Kada se nađu u organizmu bolesne osobe ove ćelije izazivaju snažnu reakciju imunog sistema i aktivno se bore protiv tumora“, tvrdi Kozlov.
Kreacija instituta nije „klasična vakcina“ koja se koristi da bi se sprečila bolest, već je u pitanju terapija, naglasio je profesor Kozlov.
Vakcina je efikasna protiv nekoliko vrsta raka – raka pluća, prostate i debelog creva.
Međutim, profesor naglašava da ne treba očekivati opštu vakcinu za maligne tumore, pošto oni ne mogu biti pobeđeni samo jednom metodom. Zajedno uz dendričke ćelije, postoje i druge ćelije koje se bore protiv raka, tako da treba iskoristiti sva sredstva. Potreban je koktel koji će u potpunosti promeniti imuni sistem kako bismo postigli takav efekat, tvrdi profesor za Itar-Tas.
On napominje da su korišćeni i drugi tipovi terapije, kao što su hemoterapija i terapija zračenjem, kao i da bi tretman trebalo prilagođavati svakom slučaju pojedinačno.
Po njegovim rečima, institut trenutno radi i na drugim preventivnim vakcinama, koje bi uskoro trebalo da budu predstavljene.
Izvor: B92
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Rusi napravili vakcinu protiv raka i već je koriste

Izvor: Kurir, 31.Okt.2013

Naučnici izvlačke dendritičke ćelije i tela i pune ih agensima, a zatim ih ponovo ubrizgavaju u telo pacijenta. Kada se nađu u organizmu bolesne osobe ove ćelije izazivaju snažnu reakciju imunog sistema i aktivno se bore protiv tumora..NOVOSIBIRSK - Naučnici sa Instituta za kliničku imunologiju,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.