Rusi – lideri Univerzijade

Izvor: Vostok.rs, 01.Feb.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi – lideri Univerzijade

01.02.2011. -

Rusija uvreno vodi na univerzijadi koja se ovih dana održava u Turskoj. Naša reprezentacija ima 14 medalja – 7 zlatnih, 4 srebrne, 3 bronzane.

Četvrtog dana Svetske zimske univerzijade Rus Vladislav Skobeljev osvojio je drugu šampionsku titulu. Posle uspeha u trci na 10 kilometara klasičnim stilom, on je uvereno osvojio duatlon na 15 kilometara, stigavši na finiš sa zastavom Rusije. Pretakao je najbližeg suparnika za 42 sekunde. U borbi za srebro >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pobedio je Rus Iljšat Nigmatulin, pretekavši Aleksandra Osipova iz Kazahstana na 7 sekundi. A skijašica Alija Iksanova, koja je otvorila zlatnu seriju ruske reprezentacije pobedom na 5 kilometara, osvojila je srebro u duatlonu.

Najbliži konkurent ruskoj reprezentaciji u ekipnom plasmanu je reprezentacija Koreje koja za sada ima 11 medalja, od njih 5 zlatnih. Predstoje vidovi sportova u kojima je Rusija tradicionalno jaka, zato se nadamo da ćemo očuvati vođstvo, kaže predsednik Ruskog studentskog saveza Oleg Maticin.

Pred nama je umetničko klizanje. Čekaju nas i takmičenja u nordijskom dvojeborju. Naravno, vidovi sporta u kojima možemo da osvojimo medalje su skijanje i bijatlon. Zato se nadamo da će naša reprezentacija potvrditi naziv jedne od najjačih. Kolektiv je vrlo složan. Najvažnije je što svi osećaju jedinstvno tima, podržavaju jedni druge svuda – i sebe, i svoje drugove, navijaju kada imaju vremena, idu jedni drugima na takmičenja. Hokejaški tim ide na kreling, kreling na hokej. I tako dalje. Između ostalog, naš hokejaški tim sada nema poreaze, nadamo se da će i nadalje tako biti. Tako da računamo na dobar nastup. Atmosfera je vrlo dobra. Organizacioni komiteta čini praktično sve kako bi se sportisti i treneri dobro osećali. Vrlo su dobri uslovi boravka, ishrana.

Ruska delegacija je jedna od najvećih na 25. zimskoj univerzijadi u turskom Erzurumu. Naši studenti nastupaju u svim vidovima sporta. To je prava olimpijska rezerva. Učesnici univerzijade uvek imaju dobre šanse za dospeju na Igre u Sočiju. Univerzijada će trajati do 6. februara. Sportisti se bore za medalje u 11 vidova sporta: u skijanju, bijatlonu, nordijskom skijanju, nordijskom dvojeborju, skokovima, kerlingu, umetničkom klizanju, fristajlu, hokeju, šort-treku i snoubordu.

Izvor: Golos Rossii, © kollaž: «Golos Rossii»

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.