Rusi izgradili grad ispod zemlje na frontu u Hersonu VIDEO

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 20:38

Rusi izgradili grad ispod zemlje na frontu u Hersonu VIDEO

Izveštaji ruskog medija Izvestija sugerišu da su vojni operativci Oružanih snaga Rusije stvorili jedinstven, bezbedan "podzemni grad" na frontu u Hersonu.

Ovo izgrađeno stanište je prvenstveno namenjeno zaštiti ljudstva dnjeparskih trupa.

"Postavili smo razrađen podzemni objekat, a naša primarna briga je zaštita našeg osoblja od vazdušnih bombardovanja, gelera i helikopterskih raketa. Kao što možete da primetite, svaki bunker u kojem je naše osoblje je ojačan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aerodromskim pločama i dodatno ojačan gomilama zemlje“, detaljno je naveo oficir iz Dnjeparskog puka.

On je predstavljen kodnim imenom Lis, a njegovu izjavu je podelila Izvestija. Prema rečima ovog oficira, primarni cilj je obezbeđivanje bezbednosti i dobrobiti ljudstva kako bi mogli da izvršavaju svoje borbene zadatke.

Ovaj posebno dizajnirani "grad" obuhvata stambene prostore, prostore za jelo, objekat za vežbanje i druge osnovne sadržaje kao što su kupatila i frizerski salon. Kuhinja može da primi do 75 ljudi, dok svaki stambeni prostor može udobno da primi šest do osam osoba, zajedno sa grejanjem, strujom i centralizovanim sistemom obaveštavanja.

Kada je govorio o obrocima, glavni kuvar puka je spomenuo: "Obično počinjemo sa krepkom supom od graška nakon čega sledi meso iz konzerve zajedno sa kašom od heljde za glavno jelo. Naši planovi obroka striktno prate standardne rasporede. Često je testenina omiljeno jelo, dok je boršč omiljeno predjelo među mnogima."

Štaviše, Lis, aktivni borac, otkrio je da je njihova teretana potpuno opremljena za vežbanje, da se može pohvaliti osnovnim stvarima kao što su tegovi, bučice i vreće za udaranje.

On je napomenuo da su među pripadnicima koji učestvuju u ovoj specijalnoj operaciji bivši instruktori fizičkog vaspitanja ili treneri iz civilnog života, koji sada služe svojim saborcima tako što ih upućuju na pravilan način vežbanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.