Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2018, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunski ministar nije želeo da uvredi Jevreje komentarom o Aušvicu

Ministar poljoprivrede Rumunije Petre Daea izjavio je danas da nije imao nameru da uvredi Jevreje kada je s nacističkim logorom Aušvic uporedio spaljivanje svinja obolelih od svinjske groznice.

Daea je pokušao da objasni svoj komentar iz ovonedeljnog televizijskog intervjua, u kojem je rekao da je spaljivanje hiljada obolelih svinja bio "veoma težak posao" i da je "to kao Aušvic".

On je danas naveo da poštuje "sve pripadnike jevrejske zajednice" i da je samo želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da naglasi teškoće uzgajivača svinja koji moraju da spaljuju životinje.

Dve opozicione partije - Liberalna stranka i Unija Spasimo Rumuniju, zatražile su ostavku ministra.

Ambasada Izraela u Bukureštu je saopštila da je "zaprepašćena i razočarana" njegovom izjavom i navela da smrt šest miliona Jevreja u holokaustu "nikada ne treba da bude zaboravljena, obesmišljena ili minimalizovana".

Rumunske vlasti su registrovale 400 slučajeva epidemije svinjske groznice u delti Dunava i u blizini granice s Mađarskom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOLOKAUST UPOREDIO SA KLANJEM SVINJA: Rumunski ministar poljoprivrede pokušao da objasni svoju izjavu

Izvor: Kurir, 26.Jul.2018

Izrael je danas "s konsternacijom i razočaranjem" reagirao na izjavu rumunskog ministra poljoprivrede Petrea Daeae koji je klanje bolesnih svinja usporedio sa ubistvima Jevreja u nacističkom logoru smrti u Aušvicu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.