Rumunski haker provalio u NASA-u

Izvor: Blic, 19.Maj.2011, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunski haker provalio u NASA-u

BUKUREŠT - Rumunski haker koji se predstavlja imenom Tinkod, koji je provalio u servere Evropske svemirske agencije (ESA), tvrdi da je isto učinio i sa serverima američke NASA-e i da je dobio pristup poverljivim informacijama, piše list "Sekjuriti njuz".

Haker kaže da su mu ovakve akcije hobi i da nema nameru da krade poverljive informacije, nego da ukaže na ranjivost određenih organizacija. Ovaj Rumun objavio je svoje dostignuće na društvenoj mreži "Tviter". Zvaničnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << NASA-inog centra za informatiku potvrdio je da se dogodio hakerski napad, ali još u aprilu. ESA je priznala da je u njene servere provalio jedan dobro obučeni haker iz Rumunije. Tinkod je jednom intervjuu izjavio da je otvoren za ponude ukoliko neko želi da ga angažuje za ovakve akcije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rumunski haker provalio u Nasu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Maj.2011

Rumunski haker koji se predstavlja imenom Tinkod, koji je provalio u servere Evropske svemirske agencije, tvrdi da je isto učinio i sa serverima američke Nase i da je dobio pristup povjerljivim informacijama, piše list "Sekjuriti njuz". Haker kaže da su mu ovakve akcije hobi i da nema namjeru...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.