Ruma: Za uređenje fasada šest miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2018, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruma: Za uređenje fasada šest miliona dinara

Na 64. sednici Opštinskog veća Opštine Ruma, većnici su usvojili Predlog odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na uređenju fasada u Rumi. Podsećamo, u pitanju je projekat u kom će opština sufinansirati 66,6 odsto sredstava za uređenje fasada na stambenim jedinicama u gradu, gde prioritet imaju zgrade u centralnom jezgru grada. Za ovu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno je 6miliona dinara.

Od početka jula ove godine kada je Opština Ruma donela Odluku o sufinansiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uređenja fasada na objektima kolektivnog stanovanja u Rumi, zainteresovani predstavnici stambenih jedinica podnosili su zahtev Opštinskoj upravi radi uređenja oronulih fasada.

Kako saznajemo u Odeljenju za urbanizam i građenje Opštine Ruma, do sada je prijavljeno ukupno 14 registrovanih stambenih jedinica, među kojima najviše ima objekata u samom centru grada, ali i u naselju Tivol i Igralište.

S obzirom da u centralnom jezgru grada postoji i nekoliko starijih građevina koje su u privatnom vlasništvu, a čije fasade narušavaju izgled grada, iz Opštine će apelovati na vlasnike ovih objekata.

Osim što oronule fasade u gradu predstavljaju opasnost za građane, njihova zamena poboljšaće energetsku efikasnost stambenih zgrada, a isto tako centralni deo grada postaće estetski izgledniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.