Rukometašice Kikinde ubedljive protiv Sloge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2021, 20:22

Rukometašice Kikinde ubedljive protiv Sloge

Rukometašice "Kikinde" savladale su ubedljivim rezultatom 34:23 ekipu "Sloge" iz Petrovca na Mlavi. Nakon ovog meča, "Kikindi" ostaje borba za bolju poziciju u vrhu tabele, dok je izvesno da će ekipa "Sloge" ispasti iz Super B lige.

Početak meča 19. kola Super B lige podjedanko je bio težak i domaćoj ekipi "Kikinde", ali i gostujućem timu "Sloge". Poluvreme je završeno rezultatom 17:11, a već na startu drugog dela utakmice, domaće igračice napravile su veću gol razliku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja je i rezultirala sa krajnjih 34:23.

"Čim smo složili kockice u odbrani i napad je počeo da se igra bolje. Trčali smo dobro. U principu sam zadovoljan, jer nam je cilj bio da ne primimo više od 25 golova", kaže Mihajlo Petković, trener ŽORK "Kikinda".

Srđan Ilić, trener "Sloge", ne krije nezadovoljstvo:

"Nisam zadovoljan velikim brojem tehničkih grešaka, koje su uslovile da u prvom poluvremenu domaćin napravi ovoliku razliku. Što se tiče, poziciono, njihovog napada i naše odbrane, mi smo to dobro zatvarali. Greške u napadu su nas koštale velikog broja kontanapada i domaćin je to rutinski iskoristio."

Za igračicu utakmice izabrana je Snežana Radović, golman "Kikinde". Mlade ekipe pokazale su veliku borbenost, ali je zaključak da su oba tima bila loša u odbrani.

"Odbrana je ključ svega ovoga, ovog sporta. Na tome ćemo raditi, da u ostalih tri kola popravimo barem tu gol razliku i smanjimo golove, što se nas tiče", kaže Snežana Radović.

Članica "Sloge" Dmitra Bogosavljević je, ipak, optimista:

"Zadovoljna sam svojom ekipom, jer je timski rad uvek tu. Videla se i naša neuigranost, jer neke i ne treniraju dovoljno. Nismo uigrane, mlade smo još. Biće to sve bolje i bolje."

Naredno kolo biće i presudno za kikindski tim, koji se trenutno nalazi na četvrtom mestu tabele, a koji će meč igrati protiv trećeplasiranog "Pančeva", dok ekipa iz Petrovca na Mlavi narednu utakmicu igra na svom terenu protiv "Beograda".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.