Ruke u školi ne može da opere čak 800 miliona dece u svetu

Izvor: OkRadio.rs, 13.Avg.2020, 13:06

Ruke u školi ne može da opere čak 800 miliona dece u svetu

NjUJORK – U zajedničkom izveštaju Unicefa i Svetske zdravstvene organizacije (SZO) navodi se da više od 800 miliona dece u svetu nema uslove da opere ruke u školi. U smernicama za nastavak rada škola tokom pandemije korona virusa ističe se da je neophodno uvesti sanitarne i higijenske mere kako bi se smanjile šanse za širenje zaraze i preporučuje se školama da obezbede uslove za redovno pranje ruku, izvestio je Rojters.   U izveštaju se upozorava da u 60 odsto zemalja koje su najteže pogođene zarazom korona virusa, škole nemaju osnovne sanitarne uslove, a u tri od četiri škole nedostaju osnovna sredstva za pranje...
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Tedros: Svijetu potrebno 100 milijardi $ za rješavanje pandemije

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2020

ŽENEVA - Svijetu je potrebno da potroši najmanje 100 milijardi dolara na nove "alate" za rješavanje pandemije virusa korona, izjavio je danas generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus, prenio je Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.