Rudari mrtvi, požar se ne smiruje

Izvor: Mondo, 29.Feb.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudari mrtvi, požar se ne smiruje

U rudniku uglja Severnaja, na severu Rusije, i dalje bukti požar posle serije eksplozija i pogibije nekoliko desetina rudara.

Foto: AP

"Vatra i dalje bukti, situacije je teška", izjavio je danas ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov, dodajući da se ne izvode nikakve akcije pod zemljom.

Stručnjaci će kasnije predstaviti odluke o budućim radovima, prenio je Tass.

Dve eksplozije i urušavanje rudnika u Vorkuti dogodile su se 25. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << februara. Pod zemljom je u trenutku nesreće bilo 111 rudara, a 81 je uspelo da izađe na površinu.

Pronađena su tela četvorice rudara, a sa njih 26 nije bilo kontakta od kada su se dogodile eksplozije.

Od treće detonacije tokom akcije spasavanja juče je poginulo pet spasilaca i jedan rudar. Povređeno je još pet osoba.

Zvaničnici su saopštili da je ukupno 36 ljudi poginulo u nesreći u ovom rudniku. Pučkov je ranije izjavio da će biti potrebno najmanje mesec dana za stabilizovanje situcije u rudniku Severnaja.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

DRAMA U RUSIJI Bukti požar u rudniku Severnaja, rudari zatrpani ispod zemlje

Izvor: Blic, 29.Feb.2016

U rudniku uglja Severnaja, na severu Rusije, i dalje bukti požar posle serije eksplozija i pogibije nekoliko desetina rudara, izjavio je danas ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov...Coal mine blast in northern Russia kills 36 in 3 days, more explosions feared https://t.co/psJj6E3gem...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.