„Roskosmos“ spreman za prevoz mešovite posade na MSS i nakon 2018.

Izvor: Vostok.rs, 21.Nov.2016, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Roskosmos“ spreman za prevoz mešovite posade na MSS i nakon 2018.

Ruska kosmička korporacija „Roskosmos“ spremna je da nastavi da prevozi mešovitu posadu na Međunarodnu kosmičku stanicu nakon 2018. godine pomoću ruskih letelica sa posadom, izjavio je direktor „Roskosmosa“ Igor Komarov.

Prošlog meseca administrator NASA za ljudska istraživanja i operacije Vilijam Gerstenmajer izjavio je da ta organizacija ne planira da obnovi svoj ugovor sa „Roskosmosom“ za prevoz astronauta do MSS nakon 2018. godine.

„Mi smo spremni da nastavimo da prevozimo mešovitu posadu i nakon 2018. godine“, rekao je Komarov i dodao da se ruska strana nada da će nastaviti saradnju u toj oblasti sa stranim partnerima i iz Sjedinjenih Američkih Država i iz Evrope. On je izrazio uverenje da će se sve naredne posade na MSS sastojati od predstavnika različitih država.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.