Rohani: Želimo saradnju sa svim zemljama regiona

Izvor: RTS, 17.Feb.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: Želimo saradnju sa svim zemljama regiona

Iranski predsednik Hasan Rohani navodi da Iran želi da uspostavi bliske odnose sa svim zemljama na Bliskom istoku, regionu u kome se već decenijama nadmeće u prvenstvu sa Saudijskom Arabijom, javlja "Rojters".
Hasan Rohani navodi da Amerika i Izrael, žele da stvore podele među Irancima.

"Iran je spreman da sarađuje sa zemljama regiona na očuvanju bezbednosti Bliskog istoka. Naši neprijatelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Amerika i Izrael, želi da stvore podele među Irancima", rekao je Rohani u govoru, koji je prenosila državna televizija.
Iran i Saudijska Arabija podržavaju suprotstavljene strane u Siriji i Jemenu, a Rijad je podržao odluku američkog predsednika Donalda Trampa da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma s Teheranom, podseća Rojters.
Rohani je naglasio da je odnos SAD prema Iranu osuđen na propast.
"Nećemo podleći pritisku Amerike i Izraela", istakao je iranski predsednik.
Teheran je ranije najavljivao mogućnost da preduzme vojnu akciju u Zalivu kako bi blokirao izvoz nafte drugih zemalja u znak odmazde zbog američkih sankcija čiji je cilj onemogućavanje Irana da prodaje svoju naftu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rohani: Želimo saradnju sa svim zemljama regiona

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2019

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da Iran želi da uspostavi bliske odnose sa svim zemljama na Bliskom istoku, regionu u kome se već decenijama nadmeće u prvenstvu sa Saudijskom Arabijom, javlja Rojters...- Iran je spreman da sarađuje sa zemljama regiona na očuvanju bezbednosti Bliskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.