Rohani: SAD će zažaliti zbog svoje agresivnosti

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2018, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani: SAD će zažaliti zbog svoje "agresivnosti"

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da SAD žele da stvore nesigurnost u Islamskoj Republici Irani, prenosi Rojters.

Navodi se da je Rohani to kazao dan nakon što je u napadu izvedenom na vojnoj paradi u Iranu ubijeno 12 pripadnika elitne Revolucionarne garde.

Rohani je, u obraćanju uoči polaska za Njujork gde će prisustvovati zasedanju Generalne skupštine UN, optužio zalivske države koje podržava Vašington za pružanje finansijske i vojne podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << antivladinim grupama etničkih Arapa.

- Marionetske zemlje u regionu podržava Amerika, a SAD ih podstiče i obezbeđuje im neophodne kapacitete - kazao je Rohani.

Rojters navodi da je jučerašnji napad na vojnoj paradi, u kojem je ukupno ubijeno 25 ljudi, bio jedan od najgorih ikada izvršenih na Revolucionarnu gardu i pojačaće napetosti između Irana i njegovog regionalnog rivala Saudijske Arabije.

- Odgovor Irana (na ovaj napad) se sprema u okvirima zakona i naših nacionalnih interesa - poručio je Rohani i dodao da će SAD zažaliti zbog svoje "agresivnosti".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Rohani: SAD bi da stvore nesigurnost u Iranu

Izvor: RTS, 23.Sep.2018

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da SAD žele da stvore nesigurnost u Islamskoj Republici Iran, prenosi "Rojters". . Navodi se da je Rohani to rekao dan nakon što je u napadu izvedenom na vojnoj paradi u Iranu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.