Rogozin: SAD žele da izbace Rusiju sa tržišta kosmičkih usluga

Izvor: Vostok.rs, 31.Maj.2019, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: SAD žele da izbace Rusiju sa tržišta kosmičkih usluga

SAD žele da izbace Rusiju sa tržišta kosmičkih usluga, ali "Roskosmos" je spreman za trku, rekao je Dmitrij Rogozin, šef državne korporacije.
"To rade dampingovanjem cena za usluge lansiranja kosmičkih aparata na svetskom tržištu, dok Pentagon te iste usluge naplaćuje tri do četiri puta više", rekao je Rogozin. Šef "Roskosmosa" je naglasio da Sjedinjene Američke Države nastoje da ruske usluge učine manje isplativim na međunarodnom tržištu. "Imamo i rezervnu mogućnosti, tako da smo spremni da uđemo u klinč", zaključio je on, prenose RIA Novosti. Juče je Pentagon najavio zabranu korišćenja ruskih raketa od 2023. godine. U "Roskosmosu" su odgovorili da uništava međunarodne odnose.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.