Rođena beba sa srcem van tela

Izvor: BKTV News, 22.Nov.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođena beba sa srcem van tela

Malu Odrinu Kardenas odmah po rođenju su nazvali “čudesnom bebom”, jer je rođena sa srcem van tela?! Uspela je da preživi tešku operaciju kojom su joj lekari najvitalniji organ vratili na mesto.
Ova anomalija se javlja jednom u osam miliona slučajeva, ali čak 90 posto novorođenčadi sa ovim stanjem ne prežive duže od par dana.
Hirurzi su šest sati operisali Odrinu i na kraju joj spasli život. Uspeli su da joj vrate srce u telo i ono sada kuca uobičajenim ritmom, a mala >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Odrina se oporavlja u bolnici u Hjustonu.
Njena majka kaže da nije imala nimalo lak izbor kada su joj doktori tokom trudnoće saopštili tri moguća scenarija zbog stanja njene devojčice.
Prva opcija je bila da abortira, druga je bila da iznese trudnoću do kraja sa saznanjem da će njeno dete ubrzo umreti, i treća da doktori naprave rupu na grudima nerođene bebe kako bi napravili prostor za srce. Ešli je odabrala treću opciju i, kako je rekla, to je bila “izuzetno teška odluka”.
Iako je operacija uspešno obavljena, mala Odrina nije još spašena. Doktori čekaju da se beba oporavi kako bi je podvrgli daljim zahvatima, jer nisu do kraja otklonjeni defekti njenog srca.
“Moraće do kraja života da posećuje kardiologe, ali su joj prognoze dobre”, optimističan je bio doktor.
Izvor: vesti-online.com
 
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.