Rjabkov: Spremni smo na svaki scenario dalje destabilizacije i pogoršanja situacije od strane SAD-a

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2019, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Spremni smo na svaki scenario dalje destabilizacije i pogoršanja situacije od strane SAD-a

Rusija je spremna na akciju, na svaki scenario, posebno, u slučaju dalje destabilizacije i pogoršanja situacije od strane SAD, i neće razmeštati rakete, dok to ne učini američka strana, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov u obraćanju Državnoj dumi.
„Predsednik Rusije je 2. februara izjavio da pokrećemo naučno-istraživačke i konstruktorske radove na razvijanju sistema srednjeg dometa, vodeći se odgovornim pristupom obezbeđivanja međunarodnog mira i bezbednosti, kako bi, u slučaju potrebe, mogli da pariramo potencijalu SAD, koji je u naprednoj fazi u smislu stvaranja. Mi ćemo se suzdržavati od koraka po pitanju raspoređivanja naših sredstava bilo gde, sve dok to ne učine SAD“, izjavio je Rjabkov, prenose RIA Novosti.. „Bićemo spremni na svaki scenario, ukoliko SAD nastave sa destabilizacijom i zaoštravanjem situacije“, zaključio je Rjabkov. On je istakao da je to najveća manifestacija dobre volje i odgovornosti od strane Rusije. "Mislim da je ovo najveća manifestacija dobre volje i odgovornosti sa naše strane. Ali mi smo spremni ako Sjedinjene Države odu na dalju destabilizaciju i dalje pogoršanje situacije.", dodao je Rjabkov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.