Rjabkov: Rusija nema izbora nego da tuži SAD

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Rusija nema izbora nego da tuži SAD

Rusija neće odlagati obraćanje sudu zbog situacije sa ruskom diplomatskom imovinom u SAD, već će, naprotiv, to učiniti što pre, izjavio je zamenik ruskog šefa diplomatije Sergej Rjabkov.

- Učinićemo to brzo, nećemo razvlačiti to pitanje - rekao je on za Tass posle sastanka sa zamenikom američkog državnog sekretara Tomasa Šenona u Helsinkiju.

On je, međutim, dodao, da za sada nema konkretnog vremenskog okvira za tužbu.

Rjabkov je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << američku stranu upozorio da Moskva planira da ide na sud zbog situacije sa ruskim diplomatskom imovinom u SAD.

Rusija "nema drugu mogućnost nego da tuži američku vladu", naglasio je on.

Američke vlasti su 2. septembra zatvorile ruski generalni konzulat u San Francisku, trgovinsku misiju u Vašingtonu i njenu kancelariju u Njujorku što su objekti u vlasništu ruske vlade.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.