Rio: U toku najseksi karneval na svetu

Izvor: Akter, 07.Feb.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rio: U toku najseksi karneval na svetu

Slavnom Kopakabanom i ulicama Rio de Žaneira ođekuje karnevalska muzika, a u gradu se mogu videti i raskošni kostimi na mahom oskudno odevenim plesačicama, po kojima je karneval i postao globalno poznat kao najseksi karneval na svetu

Vrhunac karnevala u Riju sa spektakularnom paradom na Sambadromu na rasporedu je danas i sutra, ali plesačice slavnih škola sambe već igraju - kako na ulicama Rija, tako i na ulicama Sao Paula.

Slični seksi kostimi deo su i karnevalske >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << tradicije u Urugvaju, gde plesačice nimalo ne zaostaju za onima iz Rija.

Na karnevalu u Riju očekuje se milion turista uz nekoliko miliona lokalnih žitelja, prenose agencije.

Gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paeš u petak uveče je ključeve grada predao Kralju Momou, čije je pravo ime Vilson Dias, i on će sledećih dana voditi karneval.

Petodnevni festival muzike i plesa ove godine održava se, međutim, u senci straha od širenja opasnog virusa Zika i ekonomske krize.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karneval u Rio de Žaneiru počinje u znaku virusa zika

Izvor: Beta, 07.Feb.2016

Čuveni karneval u Rio de Žaneiru počinje večeras, a učesnici te plesne manifestacije koristiće kreme protiv komaraca u jeku epidemije virusa zika koji prenose ti insekti, javila je agencija Frans pres.Karneval će početi sa šest defilea 12 poznatih plesnih škola sambe koje će se takmičiti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.