Izvor: B92, 25.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim: Protiv nasilja nad ženama

Rim -- Oko 100.000 ljudi učestvovalo juče u Rimu na skupu povodom Međunarodnog dana UN protiv nasilja nad ženama.

Više stotina ženskih, feminističkih i lezbejskih udruženja pozvalo je na učešće u "manifestaciji žena za žene", a učesnice su prošetale ulicama Rima. Na čelu povorke nošen je transparent na kojem je pisalo "Nasilje muškaraca nad ženama počinje u porodici i nema granica".

Prema navodima tih udruženja i na osnovu rezultata istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od 14 miliona italijanskih žena su bile žrtve fizičkog, seksualnog ili psihičkog nasilja, uglavnom od strane partnera ili u porodici. Ističe se takođe, da u "94 odsto slučajeva takvog nasilja nikad nije prijavljeno".

Jedna mala devojčica u povorci nosila je transparent sa natpisom "Otac me je tukao", dok je na drugom stajao natpis "Nemamo poverenja u državu, samoodbrana je naša sigurnost".

Kako izveštava agencija Ansa, dve poslanice desničarske stranke Forca Italija Silivoja Berluskonija morale su, međutim, da napuste skup nakon što su ih učesnici izviždali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.