Ribari upecali bombu

Izvor: Press, 30.Maj.2013, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ribari "upecali" bombu

Kada se voda povukla, eksplozivna naprava je ostala na obali, a da nije reč o bezazlenom slučaju, pokazuje i brza intervencija pripadnika Policijske stanice Gradiška, koji su označili to mesto i nadgledali ga dok stručnjaci ekipe Republičke Civilne zaštite za uklanjanje minsko-eksplozivnih sredstava nisu došli na teren i bezbedno uklonili napravu.

Vođa tima deminera Duško Anikić rekao je da je reč o ručnoj bombi i da ovaj tim svakodnevno obilazi čitavu teritoriju Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srpske i uklanja eksplozivne naprave kojih ima u velikom broju, prenosi Glas Srpske.

On kaže da sumnjaju da je posle akcije "Žetva" ostalo mnogo oružja i municije koje građani nisu predali, a kojih sada žele da se reše jer se plaše eventualnih kazni i da tim deminera sada takve naprave pronalazi čišćenjem rečnih korita.

Iz Civilne zaštite opštine Gradiška apeluju na građane koji poseduju eksplozivne naprave da ih donesu u područno odeljenje i predaju na uništenje. 

Inače, Civilna zaštita je prošle godine na području ove opštine uklonila 93 eksplozivne naprave, a 2011. godine čak 130. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.