Rezerve krvi i dalje na minimumu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2022, 09:09

Rezerve krvi i dalje na minimumu

Uprkos brojnim hitnim apelima Instituta za transfuziju krvi rezerve su i dalje na minimumu, potrebe su sve veće, a trenutno su u najvećem deficitu A i 0 pozitivne krvne grupe, rekla je za Tanjug Mirjana Knežević, iz Instituta za transfuziju krvi.

"Leto koje je iza nas je bilo izuzetno teško, posebno početak septembra kada smo bili u situaciji da su rezerve krvi bile na drastičnom minimumu. Situacija je sada za nijansu bolja, ali su rezerve krvi i dalje minimalne, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raspolažemo sa jednodnevim rezervama", navela je Knežević.

Ona je ukazala da je svakog dana potrebno prikupiti oko 350 jedinica krvi kako bi se zadovoljile sve potrebe.

"Zbog toga je važno da pozovemo sve naše sugrađane da se redovno odazivaju našim pozivima, a zahvalimo svima onima koji su to već učinili. Trenutno najviše nedostaju A pozitivna i 0 pozitivna krva grupa, ali i A negativna i B negativna su takođe smanjene", rekla je Knežević.

Ona je najavila da će početkom oktobra biti organizovane akcije u srednjim školama.

"Već je zakazana akcija u Sedmoj beogradskoj gimnaziji i u srednjim školama u Grockoj, a u pregovorima smo sa svim ostalim školama, kako u Beogradu, tako i u Srbiji", rekla je Knežević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rezerve krvi i dalje na minimumu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 28.Sep.2022

BEOGRAD – Uprkos brojnim hitnim apelima Instituta za transfuziju krvi, rezerve su i dalje na minimumu, potrebe su sve veće, a trenutno su u najvećem deficitu A i 0 pozitivne krvne grupe, rekla je za Tanjug Mirjana Knežević, iz Instituta za transfuziju krvi. “Leto koje je iza nas je bilo izuzetno...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.