Revolucija za čistu energiju

Izvor: B92, 17.Jan.2011, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolucija za čistu energiju

Abu Dabi -- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao na izvođenje revolucije u oblasti čiste energije kojom bi ona postala dostupna svima.

On je još rekao da oko 3.000 delegata okupljenih na ovom skupu mogu da vode tu revoluciju, i da na tom planu već dosta čine na različite načine.

"Potrebna nam je globalna revolucija u oblasti čistih energija, revolucija koja će učiniti da energija bude dostupna svima, i da svi mogu da je priušte", rekao je Ban na otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetskog samita o energiji bududćnosti u Abu Dabiju.

"To je neophodno da bi se minimizirali rizici za klimu, smanjilo siromaštvo, poboljšalo zdravlje na svetskom nivou, dalo više moći ženama da ostvare ciljeve milenijumskog razvoja", istakao je generalni sekretar UN na forumu gde se razmatra industrija obnovljive energije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.