Revolucija u SAD: Trans marinci!

Izvor: Mondo, 30.Jun.2016, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolucija u SAD: Trans marinci!

Pentagon će dozvoliti transrodnim osobama da služe u američkoj vojsci, čime će biti ukinuta jedna od poslednjih zabrana služenja u oružanim snagama SAD.

Foto: AP Photo/Steven Go

Danas je tu odluku američki ministar odbrane Eš Karter.

On je izjavio da je to pravilna odluka i da samo nečije kvalifikacije treba da budu važne, kao i da ne bi trebalo da bude drugih barijera u službi koje nemaju veze s tim, prenosi AP.

Karterova objava je usledila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uprkos zabrinutosti visokih vojnih komandanata da Ministarstvo odbrane ide suviše brzo sa promenama i da je više vremena potrebno da se one sprovedu, navodi američka agencija.

 Najnovije promene će biti izvršene u roku nešto više od godinu dana, ali do 1. oktobra transrodne osobe bi trebalo da počnu da formalno menjaju svoje identifikacije pola u personalnom sistemu Pentagona i da dobijaju medicinsku negu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pentagon dozvolio transrodnim osobama da služe vojsku

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2016

Pentagon će dozvoliti transrodnim osobama da služe u američkoj vojsci, čime će biti ukinuta jedna od poslednjih zabrana služenja u oružanim snagama SAD, saopštio je danas tu odluku američki ministar odbrane Eš Karter...On je izjavio da je to pravilna odluka i da samo nečije kvalifikacije treba...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.