Izvor: B92, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje za "staklenu baštu"?

Njujork -- Zahvaljujući srpskim naučnicima koji rade u Americi, globalnom otopljenju su možda odbrojani dani.

Primenom nove tehnologije bi se potpuno rešila globalna energetska situacija na Zemlji, jer bi prestala potreba za naftom kao glavnim izvorom energije. Renomirani časopis "Sajens" objavio je u ekskluzivnoj ediciji "Sajens ekspres" otkriće grupe američikih naučnika, koju su predvodili Vojislav Stamenković i Nenad Marković.

Tim stručnjaka je pronašao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novi materijal za konverziju energije. On je efikasniji približno sto puta više od svih postojećih materijala koji se trenutno koriste u tehnologiji gorivnih ćelija, koje bi trebalo da zamene motore sa unutrašnjim sagorevanjem u automobilskoj industriji.

Time bi se kao pogonsko gorivo koristio isključivo vodonik, a produkt sagorevanja bi bila čista voda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.