Rešena misterija Bermudskog trougla!?

Izvor: Mondo, 14.Mar.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešena misterija Bermudskog trougla!?

Naučnici su otkrili kratere široke i do 900 metara i duboke do 50 metara, za koje se veruje da su nastali zbog nakupljanja metana uz norvešku obalu bogatu prirodnim gasom.

Foto: printscreen/youtube

Daily Mail piše da je otkriće divovskih podvodnih kratera na dnu Barencovog mora možda konačno održivo objašnjenje za nestanak brodova u Bermudskom trouglu.

Naučnici su objasnili da metan curi iz depozita prirodnog gasa dublje ispod površine i tako stvara >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šupljine koje potom eksplodiraju.



Izvor: youtube

"Više divovskih kratera postoji na morskom dnu u području zapadnog i srednjeg Barencovog mora i verovatno izaziva ogromne eksplozije gasa. Oblast kratera verovatno je najveće žarište otpuštanja metana u plitkom moru na Arktiku", naglasili su istraživači iz Arktičkog univerziteta u Norveškoj.

Eksplozije koje "otvaraju" kratere mogu da predstavljaju rizik za brodove u Barencovom moru, kažu naučnici. Takođe, isti princip bi mogao da objasni i gubitak brodova i aviona u kontroverznom Bermudskom trouglu, ističu stručnjaci.



Izvor: youtube

Bermudski trougao, poznat i kao Đavolji trougao, obuhvata deo Atlantskog okeana oivičen Majamijem na Floridi, Bermudskim ostrvima i Portorikom.

U tom delu okeana tonuli su brodovi i padali avioni, što je praćeno senzacionalističkim člancima u medijima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razrešena misterija Bermudskog trougla?

Izvor: Vostok.rs, 14.Mar.2016

Naučnici nagađaju da su ovi krateri široki po 800 metara nastali zahvaljujući velikim količinama metana, koji je najverovatnije došao s obala gasom bogate Norveške, a koji se dugo taložio da bi na kraju eksplodirao ostavljajući za sobom ogromne rupe.. . Područje s kraterima je verovatno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.