Republika Srpska na putu da odobri isporuku oružja kijevskim snagama

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2015, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republika Srpska na putu da odobri isporuku oružja kijevskim snagama

23.01.2015. -

Da predavanje nadležnosti Republike Srpske, smanjivanje njenih ovlaštenja i prenos istih na državnu zajednicu BiH veoma šteti interesima Republike Srpske pokazalo se još jednom.

Republika Srpska i Muslimansko-hrvatska Federacija će najverovatnije kroz zajedničke organe na nivou BiH isporučiti kijevskim snagama naoružanje i municiju u vrednosti od 10 miliona dolara.

Ruska Federacija je već ranije negodovala eventualnu isporuku.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << su sva ministarstva na nivou BiH u kojem se nalaze političari i iz Republike Srpske dali saglasnost za isporuku oružja i municije kijevskim snagama, a zamenik ministra sigurnosti na nivou BiH, Mladen Čavar je saopštio da je već konstatovano da nema nikakvih prepreka za isporuku naoružanja i municije kijevskim snagama.

Juče je Boris Tučić, predstavnik iz Republike Srpske i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa na nivou BiH čiji je mandat na isteku, podneo ostavku nakon, po njegovim rečima, pritisaka da pristane na prodaju oružja kijevskim snagama.

Tročlano Predsedništvo državne zajednice BiH će svoje mišljenje reći sledeće sedmice, ali ono nema formalnu ulogu kada su u pitanju isporuke naoružanja.

Kako će političari Republike Srpske u zajedničkim institucijama na nivou BiH postupiti, pokazaće se narednih dana.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.